Finalitza la temporada de tallers de ratafia 2021 amb un gran èxit
Un any més, fent pinya amb els companys de la Confraria de la Ratafia, hem tornat a posar els coneixements ratafiaires sobre la taula per a que sorgís una nova fornada de ratafiaires.
Aquest any, amb la situació covid igualment excepcional però sense el neguit i la incertesa de l’estiu passat, hem pogut organitzar sense problema el cicle de tallers a la finca de Can Moragues, seu de la Fundació Emys, amb qui col·laborem activament, i que ens permet elaborar aquest preciós licor en un ambient magnífic.
A més, aquest any han participat un total de 230 persones als nostres tallers, una xifra rècord fins ara! Per a nosaltres és tota una fita, ja que any rere any més gent aposta per venir a fer la seva ratafia amb nosaltres. I n’hi ha que fins i tot repeteixen, cosa que ens encanta perquè ens permet veure com cada cop hi ha més coneixement compartit!
Esperem que tota aquesta gent entomi el repte, i es converteixin en autèntics mestres ratafiaires, i que, sobretot, algun d’ells acabi guanyant el Concurs de Ratafies que s’organitza durant la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.
No us oblideu de participar-hi!
El millor aiguardent per a fer la millor ratafia
Aquest any, a més, el fet de tenir obrador propi ens ha permès embotellar les nostres pròpies garrafes d’aiguardent, fet a consciència i seleccionant els alcohols de qualitat i de proximitat que fan el nostre aiguardent d’origen vínic perfecte per a l’elaboració de licors. Malgrat que l’objectiu inicial era utilitzar-lo únicament per als nostres tallers, hem acabat embotellant-lo i portant-lo arreu del territori. Contentíssims de l’acollida que ha tingut!
Per als tallers, hem utilitzat un total de 397 litres d’aiguardent, i si hi sumem els litres d’aquest alcohol vínic sumen un total de 1.168 litres servits, tot un èxit! I si fem un petit exercici de somiar desperts, aproximadament podríem dir que hem ajudat a q
ue es macerin filtrin, rebaixin i finalment s’embotellin un total de 1946 litres de ratafia casolana repartits per les llars del territori. Quin honor!