Projectes Compartits del 2021

Un obrador per a compartir

Una de les dificultats més importants quan un elaborador de licors casolà vol fer el pas de provar de comercialitzar les seves creacions és que calen una sèrie d’instal·lacions i de permisos que no són fàcils d’aconseguir.
Per això hem volgut que el nostre obrador sigui un espai on nous projectes licorerers puguin fer els seus primers passos. És una fórmula que molts projectes agroecològics hem aplicat per tal d’aprofitar instal·lacions que no es farien servir, al mateix temps que donem un servei a projectes incipients.
I així, tal com les primeres edicions d’El Penjat i La Penjada van néixer a l’obrador compartit de Tres Cadires, el 2021 hem allotjat a dos nous projectes amb moltes coses a dir.

 

Onalic, d’Itàlia al Maresme passant per Santa Coloma 

Llimona i menta, Cafè, Cítrics i espècies. Aquests són els tres licors que la Maria Serra de Montgat feia temps que elaborava per casa i els amics, inspirats per les receptes familiars italianes que durant els anys ha anat perfeccionant.
Aquesta primavera va decidir fer un pas més i passar a elaborar-los professionalment al nostre obrador compartit. Així que hem tingut el plaer de compartir amb ella i el seu germà Ricard llargues hores de pelar taronges i llimones.
El resultat han estat tres licors dels quals cal destacar la gran intensitat de sabor i la gran qualitat dels ingredients utilitzats, tots procedents d’agricultura ecològica excepte l’alcohol.
 

 

Laviret, l’essència de Blanes 

Laviret és la marca de Cava i Vermut de Blanes que l’Antonio Membrives ha desenvolupat recuperant el llegat centenari del celler Mas Ferrant de Blanes. Des de l’estiu passat hem col·laborat amb ell per a comercialitzar dos licors que fa temps que l’Amparo, la seva dona, elabora a casa.
D’una banda tenim la Ratafia de Can Ballena, una ratafia fresca que reflecteix el paisatge blanenc i de la Costa Brava a través sobretot de l’eucaliptus i el fonoll marí, que hi donen un sabor únic. S’elabora amb les plantes que la XX i l’Antonio cullen exclusivament a Blanes.
D’altra banda hem creat Myrtus, un licor de murtrons collit al Jardí Marimurtra de Blanes. La murtra (myrtus communis) és una planta present a tota la Mediterrània que es pot trobar a algunes zones de la Costa Brava,. A Catalunya no és habitual usar-la però a Còrsega i Sardenya és molt tradicional elaborar-ne el Mirto, licor que hem volgut emular amb molt bon resultat.

 

 

I el 2022, noves sorpreses

Però aquests no són els únics projectes que estem desenvolupant a l’obrador. Aquest 2022 sortiran noves propostes de ratafies i licors que ja fa uns mesos que preparem acompanyats de nous col·laboradors.

Nou Verda
Et donem la benvinguda! Abans de res, ens podries dir si ets major d’edat?

Aquest lloc web utilitza cookies amb la finalitat d’oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l’acceptació de les cookies esmentades i l’acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l’enllaç per a més informació.