L’Obrador De La Sobirana SCCL

L’obrador ja és una realitat!

La nostra idea des de l’inici de la cooperativa era poder portar la producció de ratafies i licors a la nostra ciutat, Santa Coloma de Farners, i fer-la veritablement capital mundial d’aquest licor. Però no volíem obrir una simple fàbrica de licors, sinó un espai obert a tothom, on poder difondre les coses que hem après i la nostra forma d’entendre els licors. Un espai de trobada,  de creació i de difusió.
El plànol que us adjuntem a continuació és com serà:

Tal com marca el plànol,  ens quedaria l’espai dividit en quatre parts: La primera, la sala d’activitats, serà la que es veurà des del carrer, i serà el nostre espai més obert i de trobada. Un espai per a que hi passin coses, i a on poder acollir les nostres activitats guiades pel món dels licors al centre mateix de la vila. La segona part, serà el magatzem, la zona d’entrada i sortida de material, que comunicarà amb el carrer posterior, i sense més secret que ser el nostre centre logístic. La tercera part, les oficines, a on podrem tenir un despatx fixe, i poder-nos reunir tranquil·lament, sense haver d’ocupar els nostres domicilis particulars ;). I la quarta, on passarà tota la màgia, l’Obrador, lloc on produirem i macerarem totes les nostres begudes.

Comencen les obres!

Mentrestant, en Xavi, el nostra paleta de referència, va avançant les obres del futur obrador. Per sort, no hem de fer grans intervencions, només enrajolar l’espai de l’obrador, fer una rampa d’accés per a l’entrada i sortida de palets, i fer les regates per a renovar part del sistema elèctric. Si us hi fixeu a la foto inferior-dreta, ens ha construït una espècie de piscina o plat de dutxa enorme. Això serà la banyera de neteja, un espai impermeabilitzat i suficientment gran com per encabir-hi i poder netejar còmodament els nostres tancs on maceraran els licors.
Un cop ho tinguem tot ben enrajolat, començarà a fer la seva feina en Fermí, el nostre lampista de confiança i ratafiaire il·lustre. Canviar interruptors vells, posar-ne de nous adaptats a un obrador, canviar sistema de llums, instal·lar la caldera per a l’aigua calenta, connectar els nous desaigües, etcètera.

Disseny de l’espai d’activitats

Crèiem molt important que la zona d’activitats fos un espai agradable i còmode per a que la gent que ens visiti pugui sentir-se com a casa. Assumim però que som una mica sapastres a l’hora de posar l’espai a punt. Per això hem muntat el nostre propi Gabinet d’Expertes en Disseny d’Interiorisme, format per la Mel Campi i l’Anna Freixas.
Amb elles hem estat treballant per a poder dissenyar un espai  polivalent, que ens permeti fer-hi tot tipus d’activitats ( tallers, tastos, xerrades) .

 

L’Obrador, finalitzat i a punt per a produir!

L’obrador en sentit estricte, és a dir, l’espai a on produirem els licors ( tenim la tendència a dir Obrador al nostre nou local, quan només ho és tècnicament una sala!), ja esta pràcticament a punt! Les obres ja van finalitzar fa unes setmanes, però a part d’alguns petits inconvenients d’última hora ( no ens encaixava la pica d’acer inoxidable amb la banyera!) només ens faltava que ens arribessin les diferents comandes de material i infraestructura: Tubs, bombes, dipòsits, el filtre i els seus cartutxos, la màquina embotelladora…
Ara, com veieu a la foto de sota, ja està tot col·locat i al seu lloc, preparat per a començarà fer-hi potingues. De fet, ja hi tenim el Tronjó d’aquest hivern, que ha estat fent xup-xup a Arbeca mentre fèiem obres, i ja l’hem pogut transportar fins a la Catalunya Vella.
A més, us podem anunciar que a un dels dipòsits lleters de 100L està macerant ara mateix la mescla d’herbes de l’edició de la Ratafia local guanyadora del Concurs de Ratafies del novembre passat, de la Isabel Roqueta, i que es posarà a la venda pel Mercat de les Herbes. Ja podem dir que hem fet la primera producció  a l’obrador!

 

 

 

Aquest lloc web utilitza cookies amb la finalitat d’oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l’acceptació de les cookies esmentades i l’acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l’enllaç per a més informació.