la sobirana

Els inicis de La Sobirana (primera part)

Avui, 25 de març, fa 5 mesos del dia que vam constituir-nos com a Cooperativa després de mesos de preparar el projecte. Cal recordar que ens vam constituir gràcies al suport i l’acompanyament de Territoris Singulars, un projecte compartit entre diverses entitats socials i ambientals que tenia, com un dels seus objectius, la creació de cooperatives per part dels seus participants.

I és que en realitat tot va ser una casualitat. Dos de nosaltres vam assistir en una de les formacions de Territoris Singulars, atrets més per la part d’horta ecològica que no pas la de cooperativisme. Però un cop allà, quan ens van oferir la possibilitat de fer-nos un acompanyament per crear una cooperativa, només va caldre ajuntar les peces. El nostre interès per la ratafia i el món de la producció artesana de licors i destil·lats, haver acabat els estudis recentment i anar sumant feines precàries, un moment vital de canvi i ganes de dedicar-nos a alguna cosa que ens apassionés,… i la possibilitat que aquesta formació ens brindava. Tot apuntava cap a la direcció que finalment vam prendre.

En definitiva, que ens hi vam tirar de cap. Però abans necessitàvem ampliar el grup i ser almenys 3 persones. Vam comentar la idea al nostre entorn i en Pauto no va dubtar ni un moment a implicar-s’hi del tot. Ja teníem equip i projecte; ara ens calia un nom,… però això dona per tota una altra publicació!

Avui volem, sobretot, aprofitar per agrair a diversa gent la seva ajuda per haver fet possible La Sobirana. A la Mons i la Fundació Emys per haver-nos engrescat de fer el curs que ens va conduir fins aquí; a l’Annaïs d’Idària per les infinites reunions d’acompanyament per definir el projecte i fer-los viable; i a totes les confraresses i confrares de la Confraria de la Ratafia per rebre’ns amb els braços oberts en el món ratafiaire

I per tancar, fem un recull de l’impacte mediàtic que, gràcies a aquesta tríada d’entitats diverses, vam tenir en el moment del nostre naixement com a cooperativa!

“Volem oferir activitats i difondre la ratafia i tot el que envolta el seu univers” Entrevista a en Paupu a Catalunya Ràdio

“Tres joves han creat La Sobirana, una cooperativa entorn a la ratafia” Notícia al TN Comarques (minut 15:05)

“Per nosaltres és un punt i a part de tot el que hem fet fins ara” Notícia a La Selva TV

“La Sobirana oferirà rutes i visites ecoturístiques relacionades amb la ratafia” Notícia a El Punt Avui

I la millor: entrevista a la Ratafia TV de Cera Studio per la Festa de la Ratafia!

YouTube video

Els nostres licors

Aquest lloc web utilitza cookies amb la finalitat d’oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l’acceptació de les cookies esmentades i l’acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l’enllaç per a més informació.